Parma- och salamichips i strut

Du behöver 5 st parmaskinka stora skivor 10 st salami eller 5 stora, skivor salami 5 st stjälkar blekselleri 1 st paprika gul 1 st...

Tillagningstid: 20 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 5 st parmaskinka stora skivor
  • 10 st salami eller 5 stora, skivor salami
  • 5 st stjälkar blekselleri
  • 1 st paprika gul
  • 1 st röd paprika
  • 2 st morötter

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut skink- och salamiskivorna plant. Skär dem i breda strimlor. Fördela strimlorna på papprad plåt. Rosta dem rätt högt upp i ugnen i cirka 5 minuter.

2
Kolla och känn noga efter att de blir hårda och knapriga utan att brännas vid.

3
Skölj och ansa sellerin och skär den i stavar. Ansa, skölj, kärna ur paprikorna och skär dem i stavar. Skala och skär morötterna i stavar.

4
Gör små buntar av grönsaker och salami och skinka och lägg varje bunt i en liten strut av smörgås- papper.

5
Ställ strutarna i korgar eller askar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top