Du behöver
- 6-8 prt kokta pärlgryn kalla
- 5-6 msk finhackad persilja
- 0.5 dl pinjenötter
- 500 g svenska minitomater
- 0.5 st citron saften
- 3 msk äppelcidervinäger
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 0.5 tsk flingsalt
- 2 krm nymalen svartpeppar
- 4-5 msk rapsolja eller solrosolja
- 1 msk flytande honung
Gör så här
Blanda de kalla kokta pärlgrynen med persiljan i en bunke.
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de får fin färg.
Skölj och dela tomaterna.
Vispa ihop citronsaft, äppelcidervinäger, vitlök, salt, och peppar i en skål. Vispa i oljan lite i taget. Smaka av med honung. Vänd ner tomaterna i skålen och låt marinera cirka 10 minuter. Vänd sedan ner pärlgryn och toppa med rostade nötter.
Tips: Pärlgrynen går bra att ersätta med matvete eller andra gryn.
Salladen med pärlgryn och tomater blir en fin färgklick på midsommarbuffén.