Pariserbröd med fläderkräm

Du behöver 100 g kylskåpskallt smör 2,5 dl vetemjöl 2-3 msk kallt vatten strösocker att vända kakorna i Fläderkräm 100 g rumsvarmt smör 1,5 dl...

Tillagningstid: 50 minuter
14 stycken

Du behöver

  • 100 g kylskåpskallt smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2-3 msk kallt vatten
  • strösocker att vända kakorna i

Fläderkräm

100 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1,5 msk koncentrerad flädersaft
2 msk mascarponeost

Gör så här

1

 Sätt ugnen på 225 grader.

2

Blanda raskt ihop smör, vetemjöl och vatten till en deg. Låt sedan degen vila kallt i 30 minuter. 

3

 Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och ta ut 28 kakor med ett runt mått som mäter 7 centimeter i diameter. 

4

Häll strösocker på ett bakplåtspapper. Kavla kakorna med en kruskavel en gång och vänd den icke kavlade sidan i sockret. Om du inte har någon kruskavel kan du nagga kakorna med en gaffel.

5

Lägg kakorna med sockersidan upp på en papprad plåt. Grädda dem i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

6

Blanda smör, florsocker, flädersaft och mascarpone i en bunke. Bred fläderkrämen på hälften av kakorna. Lägg på de resterande kakorna som lock. Kakorna håller några dagar om de förvaras torrt och svalt. i burk med lock.


Kommentar:
Äkta smör i både degen och fyllningen gör de här kakorna till riktiga höjdare. Fyllningen får smak av koncentrerad flädersaft.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top