Du behöver
- 100 g kylskåpskallt smör
- 2,5 dl vetemjöl
- 2-3 msk kallt vatten
- strösocker att vända kakorna i
Fläderkräm
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1,5 msk koncentrerad flädersaft
2 msk mascarponeost
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda raskt ihop smör, vetemjöl och vatten till en deg. Låt sedan degen vila kallt i 30 minuter.
Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och ta ut 28 kakor med ett runt mått som mäter 7 centimeter i diameter.
Häll strösocker på ett bakplåtspapper. Kavla kakorna med en kruskavel en gång och vänd den icke kavlade sidan i sockret. Om du inte har någon kruskavel kan du nagga kakorna med en gaffel.
Lägg kakorna med sockersidan upp på en papprad plåt. Grädda dem i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
Blanda smör, florsocker, flädersaft och mascarpone i en bunke. Bred fläderkrämen på hälften av kakorna. Lägg på de resterande kakorna som lock. Kakorna håller några dagar om de förvaras torrt och svalt. i burk med lock.
Äkta smör i både degen och fyllningen gör de här kakorna till riktiga höjdare. Fyllningen får smak av koncentrerad flädersaft.