Du behöver
- 500 g nötfärs
- salt, svartpeppar
- 1 msk smör
- 1 msk olivolja
- 1 st romansallad
- 6 skiva surdegsbröd
- 2 msk majonnäs
- 0.5 dl ättiksgurka finhackad
- 0.5 dl rödbetor finhackade inlagda
- 0.5 st rödlök skalad och skivad
- 4 st äggulor
- dijonsenap
Till servering
potatisklyftor ugnsrostade
Gör så här
1
Blanda färsen med salt och nymald svartpeppar och forma fyra burgare. Hetta upp smör och olja i en panna. Stek burgarna på bägge sidor men stek inte för länge, låt kärnan vara aningen rosa och inte helt genomstekt.
2
Skölj salladen och rosta brödet i torr panna på bägge sidor. Bred majonnäs på brödet, lägg på sallad och burgare och garnera med finhackad ättiksgurka, rödbetor och rödlök.
3
Servera med äggula, ytterligare en brödskiva om du vill och dijonsenap. Ugnsrostad potatis i tunna klyftor är gott till.
Tips! För extra mycket smak, blanda riktigt finhackad gul lök, finhackade rödbetor och finhackad ättiksgurka i färsen.