Läsar-recept

Paradisisk räkrätt

Du behöver 1 st lök som hackas 200 g champinjoner skivade olja 1 st burk hela tomater 2 dl vispgrädde 2 msk vetemjöl 1.5 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st lök som hackas
  • 200 g champinjoner skivade
  • olja
  • 1 st burk hela tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1.5 tsk paprikapulver
  • 1.5 tsk curry
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 st röd paprika strimlad
  • 1 st paprika strimlad
  • 800 g räkor som skalas
  • 0.5 dl konjak
  • persilja klippt

Gör så här

Fräs lök och svamp. Slå i tomater och nästan all grädde. Låt koka ett par minuter. Gör en redning på mjöl och resten av grädden. Rör ner i pannan. Krydda och salta. Lägg i paprikan och låt koka 2–3 minuter. Blanda ner räkor och konjak. Värm upp men låt inte koka. Smaka av.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top