Du behöver
- 6 paprikor i olika färger
- 6 gula lökar
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 msk salt
- 2 dl ättiksprit (12 %)
- 2 1/2 dl vatten
Gör så här
1
Ta bort kärnhusen ur paprikan, skär den i 1/2 centimeter breda remsor och hacka dem. Skala och hacka löken.
2
Blanda lök och paprika med resten av ingredienserna och koka i 20–30 minuter. Häll upp i väl rengjorda burkar och sätt genast på lock.
3
Låt salladen kallna och gärna mogna ett par dagar i kylen innan den används. Salladen håller sig i flera veckor om den förvaras i kylskåp.
4
Använd som smaksättare till kött eller till stekt fisk.
Läsarrecept från Siv Pettersson, Hägersten. Paprikasalladen blir en bra gåbortspresent. Siv serverar den till alla sorters kött och gärna till stekt fisk.