Paprikasallad med lök

Du behöver 6 paprikor i olika färger 6 gula lökar 2 1/2 dl strösocker 1 msk salt 2 dl ättiksprit (12 %) 2 1/2 dl...

Tillagningstid: 45 minuter
3 portioner

Du behöver

  • 6 paprikor i olika färger
  • 6 gula lökar
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 msk salt
  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 1/2 dl vatten

Gör så här

1
Ta bort kärnhusen ur paprikan, skär den i 1/2 centimeter breda remsor och hacka dem. Skala och hacka löken.

2
Blanda lök och paprika med resten av ingredienserna och koka i 20–30 minuter. Häll upp i väl rengjorda burkar och sätt genast på lock.

3
Låt salladen kallna och gärna mogna ett par dagar i kylen innan den används. Salladen håller sig i flera veckor om den förvaras i kylskåp.

4
Använd som smaksättare till kött eller till stekt fisk.


Kommentar:
Läsarrecept från Siv Pettersson, Hägersten. Paprikasalladen blir en bra gåbortspresent. Siv serverar den till alla sorters kött och gärna till stekt fisk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top