Du behöver
- 3 st paprikor orange
- 1/2–1 st röd chilifrukt
- 8 st ägg
- 1 dl gräddmjölk
- 1 tsk salt
- 1 krm malen vitpeppar
- 1 st kajennpeppar dutt
- 2 tsk olivolja (oliv)olja
- 2 st burk blandade bönor
- 150 g bladspenat färsk
- 1 st vitlöksklyfta
- flingsalt, svartpeppar
Gör så här
1
1 Halvera, ta ur och strimla paprikorna. Finskiva chilin, peta bort kärnor. Lägg i lättoljad mikroform. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar, häll över paprika och chili. Mikra på högsta effekt tills ytan är krämig och resten fast, cirka 8 + 1 + 1 + 1 minuter.
2
2 Skölj bönorna och spenaten. Gnid en salladsskål inuti med vitlök. Droppa i lite olja och sväng runt den. Lägg i bönor och spenat, smula i flingsalt och vrid svartpeppar över. Vänd om med sked.
Näringsvärde: Kcal 627, Fett 17 g, Kolhydrater 74 g, Fibrer 19 g.