Paprikaomelett med bönsallad

Du behöver 3 st paprikor orange 1/2–1 st röd chilifrukt 8 st ägg 1 dl gräddmjölk 1 tsk salt 1 krm malen vitpeppar 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st paprikor orange
  • 1/2–1 st röd chilifrukt
  • 8 st ägg
  • 1 dl gräddmjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 st kajennpeppar dutt
  • 2 tsk olivolja (oliv)olja
  • 2 st burk blandade bönor
  • 150 g bladspenat färsk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • flingsalt, svartpeppar

Gör så här

1
1 Halvera, ta ur och strimla paprikorna. Finskiva chilin, peta bort kärnor. Lägg i lättoljad mikroform. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar, häll över paprika och chili. Mikra på högsta effekt tills ytan är krämig och resten fast, cirka 8 + 1 + 1 + 1 minuter.

2
2 Skölj bönorna och spenaten. Gnid en salladsskål inuti med vitlök. Droppa i lite olja och sväng runt den. Lägg i bönor och spenat, smula i flingsalt och vrid svartpeppar över. Vänd om med sked.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 627, Fett 17 g, Kolhydrater 74 g, Fibrer 19 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top