Pappardelle med trattkantarell

Du behöver 4 portioner pappardellepasta 2 msk smör 1 liter trattkantareller olivolja 2 klyftor vitlök 1/2 röd chili 1 knippa persilja nymalen svartpeppar 1 bit...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner pappardellepasta
  • 2 msk smör
  • 1 liter trattkantareller
  • olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1/2 röd chili
  • 1 knippa persilja
  • nymalen svartpeppar
  • 1 bit parmesanost

Gör så här

1
Sätt på en stor kastrull med välsaltat pastavatten och koka sedan pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara en deciliter av kokvattnet och låt en msk smör smälta däri.

2
Ansa svampen och fräs den i några droppar olja i stor stekpanna tills all vätska kokat bort. Salta. Finhacka under tiden vitlök och chili och tillsätt till svampen tillsammans med en matsked smör. Fräs några minuter men se till att inte vitlöken bränns, då blir den besk.

3
Hacka persiljan och vänd ner den nykokta pastan, smörvattnet och persiljan i svamppannan. Smaka av med salt och peppar.

4
Lägg upp i tallrikar, ringla över olivolja och avsluta med en riklig mängd finriven parmesanost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top