Papayaparfait och kiwisalsa

Du behöver 3 papayor 4 äggulor 1 dl honung 4 dl vispgrädde Kiwisalsa: 4 kiwi 2 äpplen 1/2 dl honung gärna flytande 2 msk pressad...


8 portioner

Du behöver

  • 3 papayor
  • 4 äggulor
  • 1 dl honung
  • 4 dl vispgrädde
  • Kiwisalsa:
  • 4 kiwi
  • 2 äpplen
  • 1/2 dl honung gärna flytande
  • 2 msk pressad citron
  • 1 tsk kardemummakärnor

Gör så här

1
Skala och kärna ur papayan. Skär den i mindre bitar. Mixa i matberedare till mos.

2
Vispa äggulor och honung pösigt, gärna med elvisp. Vispa grädden i en skål för sig.

3
Blanda försiktigt ihop äggskummet med papaya och grädde. Häll smeten i portionsformar eller en stor form. Täck formarna med plastfolien och frys minst 4 tim.

4
Skala kiwi och äpple. Kärna ur äpplet och skär frukten i små tärningar. Blanda frukten med honung och citron och smaksätt med nystött kardemumma. Låt stå kallt ca 30 min.

5
Fördela kiwisalsan på 4 assietter. Stjälp upp papayaparfaiten på salsan och servera genast.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Festligt för världsmedborgare” som ingår i temafesten “Välkommen till varandra”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top