Du behöver
- 3 papayor
- 4 äggulor
- 1 dl honung
- 4 dl vispgrädde
- Kiwisalsa:
- 4 kiwi
- 2 äpplen
- 1/2 dl honung gärna flytande
- 2 msk pressad citron
- 1 tsk kardemummakärnor
Gör så här
1
Skala och kärna ur papayan. Skär den i mindre bitar. Mixa i matberedare till mos.
2
Vispa äggulor och honung pösigt, gärna med elvisp. Vispa grädden i en skål för sig.
3
Blanda försiktigt ihop äggskummet med papaya och grädde. Häll smeten i portionsformar eller en stor form. Täck formarna med plastfolien och frys minst 4 tim.
4
Skala kiwi och äpple. Kärna ur äpplet och skär frukten i små tärningar. Blanda frukten med honung och citron och smaksätt med nystött kardemumma. Låt stå kallt ca 30 min.
5
Fördela kiwisalsan på 4 assietter. Stjälp upp papayaparfaiten på salsan och servera genast.
Ett inslag i menyn “Festligt för världsmedborgare” som ingår i temafesten “Välkommen till varandra”.