RECEPT FRÅN IK

Pannkakstårta med jordgubbar

Av .

Tillagningstid: 60 minuter
5 portioner

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 5.5 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • smör ca 50 g
  • Fyllning:

  • 300 g färskost av philadelphiatyp
  • 3 dl vispgrädde
  • 3.5 msk florsocker
  • 1 l jordgubbar
  • 1.5 dl lemoncurd eller limecurd på burk
  • Garnering:

  • kokosflagor rostade
  • florsocker

Gör så här

1
Vispa ägg, salt och socker i en bunke. Tillsätt 2 deciliter av mjölken och vispa till en jämn smet. Blanda i mjölet. Späd med resten av mjölken lite i taget. Smält smöret och rör ner det i smeten.
2
Grädda tunna pannkakor, cirka 12 stycken, lägg dem i en hög på ett fat. Låt kallna.
3
Rör färskosten mjuk med elvisp. Häll i grädden i 3–4 omgångar och vispa till fast kräm. Smaka av med florsocker.
4
Skiva jordgubbarna. Bred cirka 1 1/2 matsked curd på hälften av pannkakorna och lägg ihop dem två och två.
5
Stapla de dubbla pannkakorna med färskostkräm och jordgubbar mellan lagren. Garnera med kokosflagor. Pudra med florsocker. Toppa eventuellt med jordgubbsblommor.

Recept // Fler frukt & bärrecept