Du behöver
- 500 g nötfärs
- 1/2 gul lök, hackad
- 100 g parmesan, grovt riven
- 1 ägg
- 1/2 tsk salt
- malen svartpeppar
- 1/2 gul lök hackad
- 1 msk olivolja
- 2 burkar tomater
- 1 msk röd balsamvinäger
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 burkar stora vita bönor (500 g avrunnen vikt)
- 1 tsk strösocker
- salt och svartpeppar
- smör och olja till stekning
Gör så här
1
1. Arbeta ihop färs, lök, parmesan, ägg, salt och peppar. Forma biffar.
2
2. Fräs löken i olivoljan utan att den får färg. Tillsätt tomater, vinäger, buljongtärning och sköljda bönor. Koka ihop i 4–5 minuter och smaka av med socker, salt och peppar.
3
3. Stek biffar på medelvärme i smör och olja, 4 minuter på varje sida. Servera till bönorna.
Näringsvärde:
Kcal 498
Fett 22 g
Kolhydrater 26 g
Fibrer 10 g