Pannbiff med vita bönor

Du behöver 500 g nötfärs 1/2 gul lök, hackad 100 g parmesan, grovt riven 1 ägg 1/2 tsk salt malen svartpeppar 1/2 gul lök hackad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1/2 gul lök, hackad
  • 100 g parmesan, grovt riven
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • malen svartpeppar
  • 1/2 gul lök hackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 burkar tomater
  • 1 msk röd balsamvinäger
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 burkar stora vita bönor (500 g avrunnen vikt)
  • 1 tsk strösocker
  • salt och svartpeppar
  • smör och olja till stekning

Gör så här

1
1. Arbeta ihop färs, lök, parmesan, ägg, salt och peppar. Forma biffar.

2
2. Fräs löken i olivoljan utan att den får färg. Tillsätt tomater, vinäger, buljongtärning och sköljda bönor. Koka ihop i 4–5 minuter och smaka av med socker, salt och peppar.

3
3. Stek biffar på medelvärme i smör och olja, 4 minuter på varje sida. Servera till bönorna.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 498
Fett 22 g
Kolhydrater 26 g
Fibrer 10 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top