RECEPT FRÅN IK

Pannbiff med stekt lök och hemgjord syltgurka

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • stekt lök stekt lök
  • 2 st gul lök stora, skivade
  • smör
  • salt socker
  • Pannbiff:

  • 400 g nötfärs
  • salt drygt 1 tsk
  • 2 msk ströbröd
  • 1 st gul lök
  • 2 st potatis små, kokta
  • ägg
  • 0.5 tsk socker 1 tsk vitpeppar
  • 1.5 dl vätska 3/4 dl grädde och 3/4 dl vatten

Gör så här

1
Stekt lök Stek löken långsamt och länge i smör på medelvärme. När den är riktigt glansig tillsätts 1 deciliter vatten som får koka in. Smaka av med salt och lite socker.
2
3
Pannbiff: Blanda färs, salt och ströbröd. Hacka löken fint, lägg i durkslag och spola i hett vatten. Riv potatis fint. Tillsätt lök, potatis, ägg, socker och peppar. Tillsätt vätskan. Först grädde och sedan vatten tills färsen är smidig.
4
5
Forma smeten till 8 biffar, stek i het panna. När de fått fin yta, sänk värmen och låt eftersteka. Servera med kokt potatis, kokta morötter, lingon och syltgurka.

Recept // Fler nötköttrecept