Du behöver
- 2 st lökar medelstora gula
- smör och olja till stekning
- 3 st potatis kokta
- 1 dl gräddmjölk
- 1 st ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 dl vatten
- 300 g nötfärs
- 300 g blandfärs
- 1 msk kalvfond konc
- 1 msk soja Kikkoman
- salt och peppar
- 2 st lökar stora gula
- smör till stekning
- socker en nypa
Till servering:
potatis kokt eller stekt
pressgurka (se recept på länken här intill)
Gör så här
1
Skala de medelstora lökarna. Riv en av lökarna, den andra hackar du fint och bryner i smör. Mosa potatisarna med en gaffel. Blanda gräddmjölken, ägget, den rivna och den frästa löken, potatisen, ströbrödet och vattnet i en bunke. Ställ åt sidan och låt svälla en stund.
2
3
Blanda smeten med färsen, kalvfond och soja. Salta och peppra och blanda noga ihop till en jämn smet. Provstek en bit för att smaka av kryddningen. Ställ smeten åt sidan.
4
Skala de stora lökarna och skär dem i tunna skivor. Stek dem gyllenbruna i smör, pudra över en nypa socker och ställ åt sidan.
5
6
Forma fyra stora, fina pannbiffar och stek dem sakta i smör och lite olja tills de är knaprigt gyllenbruna, 4–5 minuter på varje sida. Vispa ur pannan med lite vatten så att du får en skysås.
7
8
Fräs löken en gång till och lägg den sedan i ett tjockt lager ovanpå den färdigstekta biffen. Servera med kokt eller stekt potatis.