Pannbiff med lök och potatis och pressgurka

Du behöver 2 st lökar medelstora gula smör och olja till stekning 3 st potatis kokta 1 dl gräddmjölk 1 st ägg 1 dl ströbröd...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st lökar medelstora gula
  • smör och olja till stekning
  • 3 st potatis kokta
  • 1 dl gräddmjölk
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 300 g nötfärs
  • 300 g blandfärs
  • 1 msk kalvfond konc
  • 1 msk soja Kikkoman
  • salt och peppar
  • 2 st lökar stora gula
  • smör till stekning
  • socker en nypa

Till servering:

potatis kokt eller stekt
pressgurka (se recept på länken här intill)

Gör så här

1
Skala de medelstora lökarna. Riv en av lökarna, den andra hackar du fint och bryner i smör. Mosa potatisarna med en gaffel. Blanda gräddmjölken, ägget, den rivna och den frästa löken, potatisen, ströbrödet och vattnet i en bunke. Ställ åt sidan och låt svälla en stund.

2

3
Blanda smeten med färsen, kalvfond och soja. Salta och peppra och blanda noga ihop till en jämn smet. Provstek en bit för att smaka av kryddningen. Ställ smeten åt sidan.

4
Skala de stora lökarna och skär dem i tunna skivor. Stek dem gyllenbruna i smör, pudra över en nypa socker och ställ åt sidan.

5

6
Forma fyra stora, fina pannbiffar och stek dem sakta i smör och lite olja tills de är knaprigt gyllenbruna, 4–5 minuter på varje sida. Vispa ur pannan med lite vatten så att du får en skysås.

7

8
Fräs löken en gång till och lägg den sedan i ett tjockt lager ovanpå den färdigstekta biffen. Servera med kokt eller stekt potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top