Pannacotta med vit choklad, jordgubbar, mynta & lime

Lika vacker som god är Roy Fares vita chokladpannacotta toppad med jordgubbar.

Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 300 g vit choklad
  • 3 st gelatinblad
  • 8 dl grädde

Topping

1 l jordgubbar
färsk mynta
0.5 dl strösocker
1 st lime saften av en frukt

Gör så här

1

Hacka chokladen och lägg i en bunke.

2

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll grädden i en kastrull och låt koka upp. Häll den varma grädden över chokladen.

3

Krama ur gelatinbladen och lägg ner i blandningen. Mixa med en stavmixer till en slät pannacotta.

4

Fördela pannacottan i 7–8 glas, ställ i kylen minst 4 tim.

5

Topping Dela jordgubbarna i bitar och lägg i en bunke. Häll över socker, finhackad mynta och limejuice. Blanda runt. Toppa pannacottan med detta precis före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top