Du behöver
- 3 st gelatinblad
- 1 st vaniljstång
- 5 dl mellangrädde
- 0.75 dl strösocker
- 3 st äpplen hårda
- 1 msk smör
- 0.5 dl strösocker
- 0.5 tsk kardemummakärnor stötta
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter.
2
Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna i en kastrull, lägg i stången också. Häll på mellangrädden och socker, koka upp. Dra åt sidan. Pressa ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden. Häll upp i fyra glas och låt svalna och ställ in i kylen i minst 3 timmar.
3
Skala och tärna äpplena fint. Lägg en klick smör i en stekpanna. Lägg i äppeltärningarna innan smöret tystnat. Fräs försiktigt i 1 minut. Tillsätt socker och kardemumma. Lägg upp kompotten i en skål för att svalna. Toppa den stelnade panacottan med avsvalnad äppelkompott och njut!