Du behöver
- 700 g torskfilé
- smör
- salt och peppar
- 0.5 st fänkål tärnad
- 1 st schalottenlök hackad
- 1 st morot tunt skivad
- 1.5 dl vitt vin
- 1 dl vatten
- 1 msk fiskfond
- 2 msk pressad citron
- 2 dl crème fraîche
- citron det rivna skalet av 1
- salt och peppar
- fänkålsdill till garnering
- potatis kokt eller pressad
Gör så här
Skär fisken i kuber. Stek dem hastigt i smör så att de får färg, de ska inte stekas igenom. Lyft över till ett fat. Tillsätt lite mer smör i pannan, fräs fänkål, schalottenlök och morot. Häll på vin, vatten, fond och pressad citron. Koka ihop i 5–6 minuter, rör i creme fraiche och koka upp. Lägg i fisken och koka den färdig i 2–3 minuter. Smaka av med salt och peppar, strö över rivet citronskal, garnera med fänkålsdill eller vanlig dill. Servera med kokt eller pressad potatis.