Du behöver
- 700 g strimlad fläskfilé eller fläskkarré
- 1 msk smör + 1 msk rapsolja
- 1 liten gul lök, skivad
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 3 dl valfri grädde
- 1 tomat
- 100 g lättkokta haricots verts
- 1 burk kräftstjärtar, avrunna
- salt och peppar
- plockad bladpersilja
- kokt eller pressad potatis eller ris till servering
Gör så här
1
Stek det strimlade fläsket i het panna med matfettet. Tillsätt lök och tomatpuré och fräs i ytterligare någon minut. Häll på vatten, fond och grädde. Koka ihop pannan i 5–6 minuter.
2
Kärna ur tomaten och strimla den, lägg i tillsammans med haricots verts och kräftstjärtar, smaka av med salt och svartpeppar.
3
Strö persilja över och servera med potatis eller ris.