Panna med fläsk och kräftor

Du behöver 700 g strimlad fläskfilé eller fläskkarré 1 msk smör + 1 msk rapsolja 1 liten gul lök, skivad 2 msk tomatpuré 2 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 700 g strimlad fläskfilé eller fläskkarré
  • 1 msk smör + 1 msk rapsolja
  • 1 liten gul lök, skivad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 3 dl valfri grädde
  • 1 tomat
  • 100 g lättkokta haricots verts
  • 1 burk kräftstjärtar, avrunna
  • salt och peppar
  • plockad bladpersilja
  • kokt eller pressad potatis eller ris till servering

Gör så här

1
Stek det strimlade fläsket i het panna med matfettet. Tillsätt lök och tomatpuré och fräs i ytterligare någon minut. Häll på vatten, fond och grädde. Koka ihop pannan i 5–6 minuter.

2
Kärna ur tomaten och strimla den, lägg i tillsammans med haricots verts och kräftstjärtar, smaka av med salt och svartpeppar.

3
Strö persilja över och servera med potatis eller ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top