Paniketoast på gravad strömming

Du behöver Gravad strömming: 0.67 dl salt grovt 0.33 dl strösocker 2 tsk vitpeppar krossad 2 st dillkvistar färska 4 st strömmingsfilé skinnfria Panikeröra: 4...


4 portioner

Du behöver

Gravad strömming:

0.67 dl salt grovt
0.33 dl strösocker
2 tsk vitpeppar krossad
2 st dillkvistar färska
4 st strömmingsfilé skinnfria

Panikeröra:

4 st Strömminingsfiléer gravade
2 st ägg tärnade
0.5 dl lök finhackad
4 msk hovmästarsås

Till upplägg:

4 skiva bröd (kavring)
smör till stekning
4 st tomat urkärnade
1 st gurka skuren i tunna skivor på längden
1 st citron skuren i skivor

Gör så här

Blanda socker, salt, vitpeppar och dillkvistar tillsammans med strömmingsfiléerna. Låt strömmingen gravas i kyla över natten. Skölj av filéerna i kallt vatten och hacka dem grovt. Blanda ner ägg och lök. Rör ner hovmästarsåsen för att binda ihop blandningen. Stek brödskivorna lätt med lite smör i en stekpanna. Lägg en rejäl klick av blandningen på brödskivorna. Garnera med salladsblad, tomatklyftor, citronskivor och gurkstrimlor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top