RECEPT FRÅN IK

Paniketoast på gravad strömming

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Gravad strömming:

  • 0.67 dl salt grovt
  • 0.33 dl strösocker
  • 2 tsk vitpeppar krossad
  • 2 st dillkvistar färska
  • 4 st strömmingsfilé skinnfria
  • Panikeröra:

  • 4 st Strömminingsfiléer gravade
  • 2 st ägg tärnade
  • 0.5 dl lök finhackad
  • 4 msk hovmästarsås
  • Till upplägg:

  • 4 skiva bröd (kavring)
  • smör till stekning
  • 4 st tomat urkärnade
  • 1 st gurka skuren i tunna skivor på längden
  • 1 st citron skuren i skivor

Gör så här

Blanda socker, salt, vitpeppar och dillkvistar tillsammans med strömmingsfiléerna. Låt strömmingen gravas i kyla över natten. Skölj av filéerna i kallt vatten och hacka dem grovt. Blanda ner ägg och lök. Rör ner hovmästarsåsen för att binda ihop blandningen. Stek brödskivorna lätt med lite smör i en stekpanna. Lägg en rejäl klick av blandningen på brödskivorna. Garnera med salladsblad, tomatklyftor, citronskivor och gurkstrimlor.


Recept // Fler fiskrecept