Du behöver

    Skagensås:

  • 200 g skalade räkor
  • 1 st rödlök
  • 1 st gräslök knippe
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 tsk riven pepparrot
  • saft av 1
  • 1 tsk dijonsenap
  • worcestershiresås några droppar
  • Panerad torsk:

  • 4 st torskfilé skinn- och benfria, à cirka 150 g
  • vetemjöl till panering
  • 3 st ägg
  • ströbröd till panering
  • smör och olja till stekning
  • salt och peppar
  • Garnityr:

  • vattenkrasse
  • Till servering:

  • broccoli stekt
  • citronhalvor

Gör så här

1
Skagensås: Skala rödlöken. Hacka lök och gräslök fint, eventuellt även räkorna om de är stora. Blanda med övriga ingredienser till såsen och ställ svalt.
2
Torsk: Panera torskfiléerna i mjöl, därefter uppvispat ägg och sist ströbröd. Stek i rikligt med smör och olja tills de är frasiga och har fått fin färg, 3–4 minuter per sida. Garnera med vattenkrasse. Servera med skagensås, lite stekt broccoli och citronhalvor.

Recept // Fler skaldjurrecept