Du behöver
- 200 g skalade räkor
- 1 st rödlök
- 1 st gräslök knippe
- 2 dl majonnäs
- 1 dl gräddfil
- 2 tsk riven pepparrot
- saft av 1
- 1 tsk dijonsenap
- worcestershiresås några droppar
- 4 st torskfilé skinn- och benfria, à cirka 150 g
- vetemjöl till panering
- 3 st ägg
- ströbröd till panering
- smör och olja till stekning
- salt och peppar
- vattenkrasse
- broccoli stekt
- citronhalvor
Skagensås:
Panerad torsk:
Garnityr:
Till servering:
Gör så här
1
Skagensås: Skala rödlöken. Hacka lök och gräslök fint, eventuellt även räkorna om de är stora. Blanda med övriga ingredienser till såsen och ställ svalt.
2
Torsk: Panera torskfiléerna i mjöl, därefter uppvispat ägg och sist ströbröd. Stek i rikligt med smör och olja tills de är frasiga och har fått fin färg, 3–4 minuter per sida. Garnera med vattenkrasse. Servera med skagensås, lite stekt broccoli och citronhalvor.