Panerad torsk med skagensås

Du behöver Skagensås: 200 g skalade räkor 1 st rödlök 1 st gräslök knippe 2 dl majonnäs 1 dl gräddfil 2 tsk riven pepparrot saft...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Annons

Du behöver

Skagensås:

200 g skalade räkor
1 st rödlök
1 st gräslök knippe
2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
2 tsk riven pepparrot
saft av 1
1 tsk dijonsenap
worcestershiresås några droppar

Panerad torsk:

4 st torskfilé skinn- och benfria, à cirka 150 g
vetemjöl till panering
3 st ägg
ströbröd till panering
smör och olja till stekning
salt och peppar

Garnityr:

vattenkrasse

Till servering:

broccoli stekt
citronhalvor

Gör så här

1
Skagensås: Skala rödlöken. Hacka lök och gräslök fint, eventuellt även räkorna om de är stora. Blanda med övriga ingredienser till såsen och ställ svalt.

2
Torsk: Panera torskfiléerna i mjöl, därefter uppvispat ägg och sist ströbröd. Stek i rikligt med smör och olja tills de är frasiga och har fått fin färg, 3–4 minuter per sida. Garnera med vattenkrasse. Servera med skagensås, lite stekt broccoli och citronhalvor.

Annons
Annons
Annons

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Annons
Scroll to Top