Du behöver
- 4 prt kokt ris
- 2 msk japansk soja
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st ingefära skalad, vindruvsstor
- 270 g neutral fast tofu
- 1 dl vetemjöl
- 2 st ägg
- 2 dl mandelmjöl
- olja till stekning
- 200 g färsk spenat
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- salt
Tillbehör
410 g böngroddar
japansk soja
srirachasås asiatisk chilisås
Gör så här
Koka riset enligt förpackningens anvisning. Sätt ugnen på 100 grader.
Blanda soja med pressad vitlök och pressad ingefära. Skiva tofun och vänd i sojablandningen. Låt ligga och marinera i minst 5 minuter.
Ta fram tre skålar, en med mjöl, en med uppvispat ägg och en med mandelmjöl. Vänd försiktigt varje tofuskiva först i mjöl, sedan i ägg och sist i mandelmjöl.
Stek i omgångar i olja. Lägg den färdigstekta tofun i en ugnsform, håll varm i ugnen.
Diska ur stekpannan och fräs sedan spenaten i olja tillsammans med pressad vitlök. Spenaten krymper väldigt mycket. Salta lätt. Servera tofun med ris, spenat, groddar, srirachasås och japansk soja.
Mandelmjöl ger en nötig smak till tofun. Servera den med ris, spenat,
groddar och het srirachasås.