Panerad rödspätta med sötpotatis

Du behöver 2 st sötpotatis à 400 g 3 msk olivolja flingsalt 2 st ägg 2 dl vetemjöl 3 dl pankoströbröd 450 g rödspättafiléer salt...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st sötpotatis à 400 g
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl pankoströbröd
  • 450 g rödspättafiléer
  • salt
  • 1 dl rapsolja
  • citronskivor
  • 1 msk hackad dill
  • 1 dl majonnäs
  • 3 msk crème fraîche
  • hela hackade saltgurkor

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen väl och skär i klyftor. Blanda dem med oliv­oljan på en papprad plåt. Salta. Rosta mitt i ugnen cirka 25 minuter eller tills potatisen är mjuk. Rör om 1–2 gånger under tiden.

2

Gör fisken medan potatisen är i ugnen. Vispa upp äggen lätt i en skål. Häll upp mjöl och panko på var sin tallrik.

3

Salta fisken och doppa först i ägg och sedan i vetemjölet. Doppa sedan i äggen igen och till sist i panko.

4

Hetta upp oljan i en djup stekpanna, stek fisken gyllenbrun 2–3 minuter på varje sida. Ta upp fisken och lägg den på ett fat täckt med bakplåtspapper. Toppa med citronskivor och hackad dill. Servera med sötpotatisen och majonnäs och crème fraiche blandade med saltgurka.

5

Tips: Panko är japanskt ströbröd, men det går också bra att använda vanligt ströbröd till paneringen.


Kommentar:
Panerad fisk är alltid en hit, och med pankoströbröd blir rödspättan extra frasig. Serveras med sötpotatis och majonnäs med hackad saltgurka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top