Panerad makrill med bönröra

Du behöver Ugnsrostad blomkål 1 kg blomkål 2-3 msk olivolja salt Bönröra burk vita bönor avrunna 0.5 kruka basilika plockade blad 0.75 dl olivolja citron...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Ugnsrostad blomkål

1 kg blomkål
2-3 msk olivolja
salt

Bönröra

burk vita bönor avrunna
0.5 kruka basilika plockade blad
0.75 dl olivolja
citron det yttersta finrivna skalet
2 tsk färskpressad citronsaft

Panerad makrill

400 g makrillfilé
1 st ägg uppvispat
ströbröd
smör att steka i
0.5 tsk mortlade chiliflakes
salt

Gör så här

1

Ugnsrostad blomkål Sätt ugnen på 225 grader. Ta bort blasten på blomkålen och skär blomkålen i 2 centimeter tjocka skivor. Lägg blomkålen i en stor ugnsfast form. Ringla över olivolja och salta. Ugnsbaka i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

2

Bönröra Skölj bönorna väl i ett durkslag. Lägg bönor och basilikablad i en hög bunke, mixa slätt med stavmixer. Rör ner olivolja, finrivet citronskal, pressad citron och smaka av med salt.

3

Panerad makrill Vänd makrillen först i uppvispat ägg och sedan i ströbröd.

4

Stek fisken några minuter per sida i rikligt med smör. Strö på mortlade chiliflakes och salt.

5

Servera den nystekta makrillen med blomkål och bönröra.

6

Tips  Det går bra att ersätta olivoljan i blomkålen med smör. När man panerar fisk behövs det mycket smör att steka i.


Kommentar:
Med chili, ugnsrostad blomkål och en bönröra med mycket olivolja i blir den här makrillmåltiden till något nytt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top