Du behöver
Ugnsrostad blomkål
1 kg blomkål
2-3 msk olivolja
salt
Bönröra
burk vita bönor avrunna
0.5 kruka basilika plockade blad
0.75 dl olivolja
citron det yttersta finrivna skalet
2 tsk färskpressad citronsaft
Panerad makrill
400 g makrillfilé
1 st ägg uppvispat
ströbröd
smör att steka i
0.5 tsk mortlade chiliflakes
salt
Gör så här
Ugnsrostad blomkål Sätt ugnen på 225 grader. Ta bort blasten på blomkålen och skär blomkålen i 2 centimeter tjocka skivor. Lägg blomkålen i en stor ugnsfast form. Ringla över olivolja och salta. Ugnsbaka i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Bönröra Skölj bönorna väl i ett durkslag. Lägg bönor och basilikablad i en hög bunke, mixa slätt med stavmixer. Rör ner olivolja, finrivet citronskal, pressad citron och smaka av med salt.
Panerad makrill Vänd makrillen först i uppvispat ägg och sedan i ströbröd.
Stek fisken några minuter per sida i rikligt med smör. Strö på mortlade chiliflakes och salt.
Servera den nystekta makrillen med blomkål och bönröra.
Tips Det går bra att ersätta olivoljan i blomkålen med smör. När man panerar fisk behövs det mycket smör att steka i.
Med chili, ugnsrostad blomkål och en bönröra med mycket olivolja i blir den här makrillmåltiden till något nytt.