Panerad halloumi med färska örter

Du behöver 2 pkt halloumi 1 st ägg 1 dl pankoströbröd 1-2 msk finhackade färska örter t ex persilja eller oregano 4 prt råris 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 pkt halloumi
  • 1 st ägg
  • 1 dl pankoströbröd
  • 1-2 msk finhackade färska örter t ex persilja eller oregano
  • 4 prt råris
  • 1 st avokado
  • 1 st citron saften
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 kruka bladpersilja grovhackad
  • salt och svartpeppar
  • 1 st morot
  • 1 st squash
  • olivolja till stekning
  • 1 st påse salladsblad
  • 2-3 msk rostade pumpafrön

Gör så här

1

Skär osten i skivor.

2

Vispa ägget lätt i en skål. Blanda pankoströbröd med finhackade örter på ett fat. Vänd ostskivorna först i ägget och sedan i ströbrödet. Lägg på ett fat.

3

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. 

4

Dela avokadon och ta bort kärnan. Gröp ur innehållet och lägg i en matberedare. Pressa i saften från citronen och tillsätt olivolja och persilja. Mixa slätt och smaka av med salt och peppar.

5

Skala och hyvla moroten med en potatisskalare på längden, hyvla även squashen i tunna remsor. 

6

Hetta upp några matskedar olja i en stekpanna och stek osten på varje sida tills den fått fin färg. Lägg upp riset tillsammans med hyvlad morot, squash, salladsblad och halloumi. Servera med avokadokrämen och toppa med rostade pumpafrön.


Kommentar:
Vi panerar halloumin med krispigt pankoströbröd och serverar med avokadokräm, ris och tunnhyvlade grönsaker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top