Palsternacksbiffar med äppelsalsa

Du behöver 1-2 st äpple av syrlig sort 0,5 st silverlök 2 msk citronsaft pressad 1 nypa salt 1 nypa socker Palsternacksbiffar 500 g palsternacka...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1-2 st äpple av syrlig sort
  • 0,5 st silverlök
  • 2 msk citronsaft pressad
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa socker

Palsternacksbiffar

500 g palsternacka
1 st morot
3 st ägg
0,5 tsk salt
smör & olja att steka i
140 g bacontärningar

Äppelsalsa

Gör så här

1

Börja med äppelsalsan. Tärna äpplena. Skala silverlöken och skiva tunt. Blanda äpplen och lök och slå över citronsaft. Vänd ihop med salt och socker. 

 

2

Finriv palsternacka och morot och blanda med ägg och salt till en smet.

3

Skölj händerna i kallt vatten och forma palsternacksbiffar. Stek biffarna i omgångar i smör och olja några minuter på var sida. Håll färdiga biffar varma i ugnen på 100 grader.

4

Stek bacontärningar att strö över biffarna. Servera äppelsalsa till.


Kommentar:
Söta och goda palsternacksbiffar är bra och enkel vardagsmat. Äppelsalsan ger frisk syra och används som alternativ till en klick lingonsylt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top