Du behöver
- 1-2 st äpple av syrlig sort
- 0,5 st silverlök
- 2 msk citronsaft pressad
- 1 nypa salt
- 1 nypa socker
Palsternacksbiffar
500 g palsternacka
1 st morot
3 st ägg
0,5 tsk salt
smör & olja att steka i
140 g bacontärningar
Äppelsalsa
Gör så här
Börja med äppelsalsan. Tärna äpplena. Skala silverlöken och skiva tunt. Blanda äpplen och lök och slå över citronsaft. Vänd ihop med salt och socker.
Finriv palsternacka och morot och blanda med ägg och salt till en smet.
Skölj händerna i kallt vatten och forma palsternacksbiffar. Stek biffarna i omgångar i smör och olja några minuter på var sida. Håll färdiga biffar varma i ugnen på 100 grader.
Stek bacontärningar att strö över biffarna. Servera äppelsalsa till.
Söta och goda palsternacksbiffar är bra och enkel vardagsmat. Äppelsalsan ger frisk syra och används som alternativ till en klick lingonsylt.