Palatschinken med sylt

Du behöver 1.25 dl vetemjöl (75 g) 1 krm salt 4 dl mellanmjölk 2 st ägg 2 msk smält smör 0.5 msk smör till stekpannan...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1.25 dl vetemjöl (75 g)
  • 1 krm salt
  • 4 dl mellanmjölk
  • 2 st ägg
  • 2 msk smält smör
  • 0.5 msk smör till stekpannan
  • 2.5 dl plommonsylt (plommon)sylt
  • 2 msk florsocker

Gör så här

1
Blanda mjöl och salt i bunke, vispa i lite av mjölken i sänder till jämn smet. Slå sist i ett ägg i taget, och svalnat smält smör. Låt gärna smeten stå och svälla en kvart före gräddning.

2
Medelvärm en liten stekpanna med sluttande kant. Smält en tesked smör i pannan, vicka ut fettet jämnt. Häll ett tunt lager smet i pannan, låt stelna och mattas innan laggen vänds, lättast med tunn stekspade. Gyllenbrun ska ytan bli.

3
Kan göras i förväg, stapla med smörpapper emellan, och värm före servering.

4
Bred generöst med vald sylt på halva laggen, vik över pannkakan och fyrdubbla den sedan, Servera på assiett, sikta över lite florsocker.

5
Servera starkt kaffe, saft eller sött vitt vin till.

6
Tips! Glass är gott till, om mer mättnad önskas. Sylten kan

7
bytas mot honung, en specialitet i Istrien.

8
Tips! Andra goda sylter till är körsbär, aprikos, svarta vinbär, hallon.


Kommentar:
Tid: 30-45 minuter.
Ger 4-8 portioner.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top