RECEPT FRÅN IK

Paj med ostkräm och söta tomater

Av . Foto: Lee Kearney

Extra tid: 35 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

    Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1 msk finhackade örter
  • 1.5 msk kallt vatten
  • Fyllning

  • 150 g färskost
  • 1 dl crème fraîche
  • 300 g cocktailtomater
  • 2 msk god olivolja
  • 1 msk finhackade örter
  • flingsalt och svartpeppar
  • 100 g chèvre

Gör så här

1

Pajdeg Häll ner mjölet i en bunke och tillsätt smöret. Nyp ihop blandningen till en smulig massa.

2

Tillsätt riven ost, örter och vatten. Blanda snabbt ihop till en deg. Plasta och lägg i kylen i minst 30 minuter.

3

Sätt ugnen på 200 grader. Mjöla bakbordet. Kavla ut

4

en centimetertjock rundel. Vik in en kant, cirka 2 cm,

5

runtom pajdegen. För över pajbottnen med lätt mjölad stekspade på en bakpappersklädd plåt. Nagga med en gaffel.

6

Grädda i mitten av ugnen i 25–30 minuter tills pajen fått fin färg. Låt svalna.

7

Fyllning Blanda färskost med crème fraiche i en skål. Dela tomaterna i halvor.

8

Bred ut krämen på pajskalet. Fördela tomaterna ovanpå. Ringla över olja och krydda med örter, salt och peppar. Toppa med smulad chèvre.


Recept