Du behöver
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 dl riven lagrad ost
1 msk finhackade örter
1.5 msk kallt vatten
Fyllning
150 g färskost
1 dl crème fraîche
300 g cocktailtomater
2 msk god olivolja
1 msk finhackade örter
flingsalt och svartpeppar
100 g chèvre
Gör så här
Pajdeg Häll ner mjölet i en bunke och tillsätt smöret. Nyp ihop blandningen till en smulig massa.
Tillsätt riven ost, örter och vatten. Blanda snabbt ihop till en deg. Plasta och lägg i kylen i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Mjöla bakbordet. Kavla ut
en centimetertjock rundel. Vik in en kant, cirka 2 cm,
runtom pajdegen. För över pajbottnen med lätt mjölad stekspade på en bakpappersklädd plåt. Nagga med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen i 25–30 minuter tills pajen fått fin färg. Låt svalna.
Fyllning Blanda färskost med crème fraiche i en skål. Dela tomaterna i halvor.
Bred ut krämen på pajskalet. Fördela tomaterna ovanpå. Ringla över olja och krydda med örter, salt och peppar. Toppa med smulad chèvre.