Du behöver
- 1 st gul lök
- 1.5 st pressade vitlöksklyftor
- 3 dl ris parboiled
- olivolja ca 2 msk
- vatten ca 6 dl + 1 fiskbuljongtärning
- 1.5 st saffran kuvert
- 1/2-1 st kyckling stekt eller nygrillad
- 1.5 st chorizokorvar
- 17.5 st kalamataoliver svarta med kärnor
- ärter djupfrysta, tinade
- 1/2-1 st paprika strimlad röd
- 500 g räkor med skal
- 1/2-1 kg färska blåmusslor eller en burk musslor i lag
Musselkok:
1 st gul lök
1.5 st vitlöksklyftor
1 msk margarin eller smör
0.5 l vatten
persilja ca 1/2 dl finhackad
Obs!
Kasta musslor som inte har stängda skal före kokning, samt musslor som inte har öppnade skal efter kokning.