Oxrulader med gräddsås

Du behöver 500 g lövbiff eller vilt bacon ev 1 paket gurka ev inlagd smör 1 kg gula lökar små och färska 1.5 msk tomatpuré...

Tillagningstid: 135 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lövbiff eller vilt
  • bacon ev 1 paket
  • gurka ev inlagd
  • smör
  • 1 kg gula lökar små och färska
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 0.5 st köttbuljongtärning
  • vatten ca 2 dl
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk majsena
  • salt och peppar
  • hjortron färska eller frysta och tinade
  • persilja

Gör så här

1
Rulla ihop köttet, gärna med en skiva bacon eller en bit inlagd gurka som fyllning. Fäst med tandpetare och bryn ruladerna i smör i en stor panna.

2
Skala löken, lägg ner dem hela i pannan och låt alltsammans bryna på svag värme. Tillsätt tomatpurén och låt även den bryna ett par minuter innan du häller på vatten och buljongtärning. Lägg på ett lock och låt ruladerna koka minst en timme på svag värme.

3
Häll därefter på grädde och majsena och låt det hela puttra vidare tills ruladerna är möra, cirka 1 timme till.

4
Smaka av med salt och peppar. Rör ner hjortron och toppa med persilja.


Kommentar:
Ur kokboken “Ferry food” (Norstedts) av Björn Ferry och Cathrine Schück.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top