Överraskningsbröd – nattjäst

Du behöver 25 g jäst 5 dl kallt vatten 2 msk olja 2 tsk salt 1.5 tsk strösocker 1 dl vetegroddar 12 dl vetemjöl Till...


20 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 2 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 1.5 tsk strösocker
  • 1 dl vetegroddar
  • 12 dl vetemjöl

Till garnering:

vallmofrö

Gör så här

1
Börja med brödet kvällen innan det ska serveras. Rör ut jästen i kallt vatten. Tillsätt olja, salt och socker. Rör ner vetegroddarna och nästan allt mjöl.

2
Arbeta degen till en längd. Dela den i 20 bitar. Rulla varje bit till en bulle. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Blöt en handduk i kallt vatten och krama ur den ordentligt. Täck alla bullar med handduken. Ställ plåten i kylskåpet över natten.

3
Ta fram plåten i rumstemperatur medan ugnen blir varm, 250 grader.

4
Pensla bröden med vatten och strö över vallmofrön. Grädda dem i ca 10 minuter.


Kommentar:
Se länkarna för fler gröna rätter till midsommarfesten!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top