Du behöver
- 25 g jäst
- 5 dl kallt vatten
- 2 msk olja
- 2 tsk salt
- 1.5 tsk strösocker
- 1 dl vetegroddar
- 12 dl vetemjöl
Till garnering:
vallmofrö
Gör så här
1
Börja med brödet kvällen innan det ska serveras. Rör ut jästen i kallt vatten. Tillsätt olja, salt och socker. Rör ner vetegroddarna och nästan allt mjöl.
2
Arbeta degen till en längd. Dela den i 20 bitar. Rulla varje bit till en bulle. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Blöt en handduk i kallt vatten och krama ur den ordentligt. Täck alla bullar med handduken. Ställ plåten i kylskåpet över natten.
3
Ta fram plåten i rumstemperatur medan ugnen blir varm, 250 grader.
4
Pensla bröden med vatten och strö över vallmofrön. Grädda dem i ca 10 minuter.
Se länkarna för fler gröna rätter till midsommarfesten!