Ostronskivling nigiri

Du behöver 2 st ostronskivling eller 4 små 0.5 msk sesamolja 40 g sushiris tillagat 1 krm wasabi 2 st noriblad klipp bladet på mitten...


2 portioner

Du behöver

  • 2 st ostronskivling eller 4 små
  • 0.5 msk sesamolja
  • 40 g sushiris tillagat
  • 1 krm wasabi
  • 2 st noriblad klipp bladet på mitten och därefter i 1 cm tunna strimlor

Gör så här

Bryn ostronskivlingen i lite sesamolja så att du får en gyllenbrun färg. Låt svalna. Krama 20 gram av riset i handen till oval form. Lägg en av svamparna i den andra handflatan. Smaksätt med wasabi i en liten sträng. Placera riset ovanpå svampen och forma en oval som liknar en delfinrygg. Lägg noriblad som ett skärp runt svamp och ris. Fästet ska vara under nigirin. Det fastnar av det fuktiga riset. Gör den andra nigirin.


Kommentar:
Ostronskivling nigiri är det som ligger längst fram på bilden.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top