Ostkaka utan mandel

Du behöver 3 st ägg 5 msk strösocker 0.5 dl vetemjöl 2 dl mjölk 1 dl matlagningsgrädde 500 g keso Gör så här 1 Sätt...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 5 msk strösocker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 500 g keso

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Vispa i mjölet.

2
Rör i mjölk, grädde och keso och häll smeten i en smord ugnsform.

3
Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme tills ostkakan stannat och fått fin färg.

4
Servera ljummen, gärna med sylt och vispad grädde.


Kommentar:
Tillagningstid: 10 min tillaga + 1 timma i ugnen

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top