Ostkaka med blåbär och vit choklad

Den här bakade ostkakan med vit choklad och blåbär är god att servera både ljummen och kyld.

Tillagningstid: 90 minuter
8 bitar

Du behöver

Botten

300 g digestivekex
100 g smör
50 g finhackad sötmandel

Fyllning

600 g färskost av philadelphiatyp
250 g ricotta
1 dl strösocker
4 msk mannagryn
2 tsk vaniljpulver
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vita chokladknappar
125 g stora blåbär
florsocker

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Botten Bryt kexen i mindre bitar och mixa dem till smulor i matberedare monterad med kniv.

3

Smält smöret i en stekpanna. Ta av från värmen och blanda i kexsmulor och hackad mandel.

4

Tryck ut smuldegen i en springform med bakplåtspapper i botten (cirka 22 centimeter i diameter). Förgrädda i nedre delen av ugnen 10–15 minuter. Ta ut och låt svalna. Klä kanterna med remsor av bakplåtspapper.

5

Öka ugnstemperaturen till 200 grader.

6

Fyllning Mät upp färskost och ricotta i en bunke och vispa ihop med elvisp. Tillsätt socker, mannagryn och vaniljpulver, vispa ihop. Vispa sedan i ett ägg i taget.

7

Koka upp grädden i en liten släpplättpanna, ta pannan från värmen, häll i chokladen och låt den smälta under omrörning. Blanda chokladen i ostsmeten. Häll smeten i formen. Strö över blåbären. Grädda på nedersta falsen i ugnen cirka 60 minuter, eller tills kakan är genomgräddad, känn med provsticka. Låt svalna. Sikta över florsocker vid servering.


Kommentar:
Den här bakade ostkakan med vit choklad och blåbär är god att servera både ljummen och kyld.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top