RECEPT FRÅN

Ostbricka med äppelchutney
Av Lena Söderström. Foto: STEFAN WETTAINEN
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Du behöver
- 4 st syrliga äpplen
- 1 st citron saften
- 2 msk flytande honung
- 1 st liten bit av en rosmarinkvist
- flingsalt
- 2 krm rosépeppar
- 3-4 st sorter ost gärna hårda och mjuka ostar
- 1 dl salta mandlar
- knäckebröd
- vindruvsklasar
Äppelchutney
Till servering och garnering
Gör så här
1
Skala, dela, kärna ur och tärna äpplena.
2
Lägg äppeltärningarna i en gryta. Ringla över citronsaften och honungen, lägg i rosmarinen, sjud på svag värme under lock cirka 20 minuter, eller tills äpplena är mjuka, rör om då och då. Smaka av med flingsalt. Låt kallna. Garnera med grovmalen rosépeppar.
3
Lägg upp ostarna på en skärbräda eller bricka. Servera med salta mandlar, knäckebröd, vindruvsklasar och äppelchutney.
Kommentar:
Botanisera i ostdisken och smaka dig fram till dina ostfavoriter. Testa gärna svensktillverkade ostar. Ta ut ostarna i god tid, så smakar de mer.
Botanisera i ostdisken och smaka dig fram till dina ostfavoriter. Testa gärna svensktillverkade ostar. Ta ut ostarna i god tid, så smakar de mer.