Örtdoftande potatisknyten

Du behöver 18 st färskpotatisar champinjoner ca 12 5.5 st schalottenlökar 4.5 st vitlöksklyftor 4 st ark aluminiumfolie körsbärstomater ca 100 g lättorkade och marinerade...


4 portioner

Du behöver

  • 18 st färskpotatisar
  • champinjoner ca 12
  • 5.5 st schalottenlökar
  • 4.5 st vitlöksklyftor
  • 4 st ark aluminiumfolie
  • körsbärstomater ca 100 g lättorkade och marinerade
  • timjan salvia och rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm pepparmix
  • 2.5 msk olivolja
  • pinjenötter eller solrosfrön

Gör så här

1
Skrapa och skölj potatisarna. Dela eventuellt stora exemplar. Ansa och dela champinjonerna. Skala och skär schalottenlökarna i bitar och vitlöksklyftorna i skivor.

2
Blanda potatis, lök och champinjoner i en skål. Låt tomaterna rinna av och tillsätt dem. Lägg i rikligt med klippta örtkvistar, salta och peppra. Häll på oljan och blanda alltsammans väl.

3
Lägg ut foliearken och fördela potatisblandningen mitt på varje ark. Förslut dem väl och placera dem i en långpanna. Placera den längs ner i ugnen, 200 grader, cirka 40 minuter, tills potatisen är mjuk.

4
Rosta pinjenötter eller solrosfrön i en torr het stekpanna.

5
Låt var och en öppna sitt potatispaket direkt på tallriken och själv strö över rostade pinjenötter eller solrosfrön.

6
Knytena kan göras i förväg och hettas upp på grillen då kycklingen är klar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top