Örtamos till renskavspanna

Du behöver 500 g potatis, mjölig sort 2 dl mjölk, ev. 1 msk smör 2 krm salt 2 krm vitpeppar 1/2 dl hackade färska örter...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 500 g potatis, mjölig sort
  • 2 dl mjölk, ev. 1 msk smör
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1/2 dl hackade färska örter (t ex persilja, mejram, timjan)
  • 1 paket (240 g) renskav
  • 150 g (skogs-) champinjoner
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 msk vilt- och kantarellfond + 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • lingon

Gör så här

1
Skala och dela potatisarna i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet, tillsätt mjölk och smör och mosa samman. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner hackade färska örter. Frysta örter finns.

2
Halvtina skavet, stick in stekspaden mitt på långsidan och dela paketet i två lager. Lägg i fett i het panna. Vänd och lossa skivorna vartefter. De ska nätt och jämnt byta färg. Ta upp på en tallrik. Skiva och stek svampen, lägg tillbaka skavet och häll på fond och vatten. Koka upp, smaka av med salt och peppar.

3
Strö lingon över vid servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top