Orange-Chocolate Cheesecake

Du behöver 100 g smält smör eller 1 dl flytande margarin 15 krossade digestivekex 1/2 msk kanel Fyllning: 2 paket, 400 g, philadelphiaost 1 dl...


8 portioner

Du behöver

  • 100 g smält smör
  • eller 1 dl flytande margarin
  • 15 krossade digestivekex
  • 1/2 msk kanel
  • Fyllning:
  • 2 paket, 400 g, philadelphiaost
  • 1 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk vetemjöl
  • 125 g blockchoklad
  • 1 apelsin, rivet skal av

Gör så här

1
Pajskal:

2
1. Sätt ugnen på 200 grader.

3
2. Smöra en form med löstagbar kant.

4
3. Blanda det smälta smöret med kexkrosset och kanel till en massa och tryck ut den i pajformen. Grädda i 8-10 minuter. Låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.

5
4. Blanda alla ingredienser till fyllningen utom apelsinskal och blockchoklad. Smält chokladen över vattenbad. Dela upp ostblandningen i två skålar.

6
5. Rör i den smälta chokladen i den ena och apelsinskalet i den andra.

7
6. Häll hälften av den ljusa ostblandningen i pajskalet.

8
7. Häll ett par skedar av den bruna över och täck med resten av den vita.

9
8. Skeda över resten av den bruna och drag ett marmorerat mönster med en kniv.

10
9. Grädda i cirka 30 minuter tills fyllningen stelnat. Låt svalna och ta bort kanterna på formen.

11
Servera gärna vaniljmarinerade apelsinklyftor till. Se recept nedan.


Kommentar:
Detta är ett av de recept som Annelie Wayman bjöd på i Hemma bäst nr 8/2001.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top