Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 300 g morötter
- 100 g rotselleri
- rapsolja att steka i
- 400 g krossade tomater
- 2 dl vispgrädde
- 7 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 2 tsk torkad basilika
- 1 tsk salt
- 300 g torkad fjärilspasta
- 0.5 dl solrosfrön
- 0.5 dl pumpafrön
Kålsallad med senap
300 g vitkål
0.5 msk svensk senap
0.5 msk vitvinsvinäger
3 msk rapsolja
salt och peppar
Servering
bröd
Gör så här
Hacka löken och riv eller pressa vitlöken. Skala och riv morötter och rotselleri grovt på ett rivjärn.
Stek all lök i rapsolja i en gryta, löken ska bli mjuk och glansig. Tillsätt morötter och rotselleri och låt det fräsa med i någon minut.
Rör ner krossade tomater, grädde, vatten, grönsaksbuljongtärning, basilika, salt och pasta. Låt alltsammans koka utan lock i 12-15 minuter. Rör då och då så att det inte bränner vid.
Smaka av med eventuellt mer salt. Rosta solrosfrön och pumpafrön i en torr stekpanna så att de får lite färg. Strö fröna över pastan.
Skär vitkålen i små bitar och lägg dem i en bunke. Blanda senap, vinäger, olja, salt och peppar i en skål. Häll dressingen över vitkålen och blanda.
Servera pastarätten med kålsalladen och ett gott bröd.