Du behöver
- 100 g fetaost, smulad
- 100 g naturell färskost
- nymalen svartpeppar
- 8 ägg
- 4 msk vatten
- salt
- 2 msk rapsolja
- 2 medelstora morötter, skalade och fint strimlade
- 1 bunt sparris, lätt kokt och sedan delad på längden
- 1 näve ärtskott
- ½ dl solrosfrön
- gräslök till servering
Gör så här
1
Mosa eller mixa samman feta och färskost. Smaka av med lite svartpeppar.
2
Vispa ihop 2 ägg med 1 msk vatten, lite peppar och en nypa salt.
3
Värm upp en panna med 1/2 msk olja och stek en tunn omelett av äggsmeten på låg värme. Vänd försiktigt när den stelnat. Lyft ur och upprepa proceduren med 2 ägg och 1 msk vatten så att du får fyra omeletter.
4
Låt dem svalna något och bred fetaostkräm på dem i ett jämnt lager.
5
Fördela morot, sparris, solrosfrön och ärtskott ovanpå och rulla ihop så tätt du kan. Skär rullarna i fina stubbar, ställ dem upp och garnera med gräslök.