Omelettrulle med krispiga grönsaker

Du behöver 100 g fetaost, smulad 100 g naturell färskost nymalen svartpeppar 8 ägg 4 msk vatten salt 2 msk rapsolja 2 medelstora morötter, skalade...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 100 g fetaost, smulad
  • 100 g naturell färskost
  • nymalen svartpeppar
  • 8 ägg
  • 4 msk vatten
  • salt
  • 2 msk rapsolja
  • 2 medelstora morötter, skalade och fint strimlade
  • 1 bunt sparris, lätt kokt och sedan delad på längden
  • 1 näve ärtskott
  • ½ dl solrosfrön
  • gräslök till servering

Gör så här

1
Mosa eller mixa samman feta och färskost. Smaka av med lite svartpeppar.

2
Vispa ihop 2 ägg med 1 msk vatten, lite peppar och en nypa salt.

3
Värm upp en panna med 1/2 msk olja och stek en tunn omelett av äggsmeten på låg värme. Vänd försiktigt när den stelnat. Lyft ur och upprepa proceduren med 2 ägg och 1 msk vatten så att du får fyra omeletter.

4
Låt dem svalna något och bred fetaostkräm på dem i ett jämnt lager.

5
Fördela morot, sparris, solrosfrön och ärtskott ovanpå och rulla ihop så tätt du kan. Skär rullarna i fina stubbar, ställ dem upp och garnera med gräslök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top