Du behöver

  • 4 msk pepparrotsvisp
  • 6.5 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 1.5 dl Parmesan riven
  • 1 dl hackat kryddgrönt t ex
  • salladslök eller gräslök
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 200 g varmrökt lax eller gravad
  • 1 st squash ca 300 g
  • 1 st påse ruccolasallad (ca 65 g)

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop pepparrotsvispen med ett av äggen i en bunke. Blanda i resten av äggen, grädde och mjölk. Blanda i riven ost och kryddgrönt. Krydda med salt och peppar.
2
Hetta upp smör och olja i en vid stekpanna med ugnssäkert handtag. Häll i omelettsmeten, som genast börjar stelna. Stek den på svag värme cirka 5 minuter. Grovriv och fördela squash-en över omelettsmeten. Toppa med laxen, delad i små bitar. Stek omeletten ytterligare cirka 10 minuter. Efterstek i mitten av ugnen cirka 5 minuter. Toppa med rucola.

Recept // Fler fiskrecept