RECEPT FRÅN IK

Omelett med sötpotatis

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st sötpotatis ca 400g
  • 150 g bacon
  • 1 st rödlök
  • 1 msk smör
  • 8 st ägg
  • 2 msk vatten
  • salt och svartpeppar
  • Till servering

  • 150 g chèvreost
  • 2 msk rostade solroskärnor
  • 1 msk flytande honung
  • färska örter t.ex. grovhackad persilja eller timjan

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och grovriv sötpotatisen. Skär baconet i mindre bitar, skala och skiva löken tunt.

2

Hetta upp en stekpanna och tillsätt smör, lök och bacon. Fräs tills baconet blivit krispigt och löken mjuknat och fått lite färg. Ta upp och sätt åt sidan. 

3

Lägg grovriven sötpotatis i pannan och lite mer smör om det behövs. Fräs i ett par minuter tills den mjuknat, rör då och då. Tillsätt det mesta av baconblandningen, spar lite till topping. Blanda.

4

Knäck äggen i en bunke och tillsätt vatten, krydda med lite salt och peppar, vispa samman lätt. Häll omelettsmeten över fräset och ställ in pannan mitt i ugnen, grädda tills omeletten fått fin färg och stelnat, cirka 15 minuter.

5

Dela getosten i mindre bitar och toppa omeletten med dem plus resterande baconfräs, ­solroskärnor och honung. 


Recept