Du behöver
- 1 st sötpotatis ca 400g
- 150 g bacon
- 1 st rödlök
- 1 msk smör
- 8 st ägg
- 2 msk vatten
- salt och svartpeppar
Till servering
150 g chèvreost
2 msk rostade solroskärnor
1 msk flytande honung
färska örter t.ex. grovhackad persilja eller timjan
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och grovriv sötpotatisen. Skär baconet i mindre bitar, skala och skiva löken tunt.
Hetta upp en stekpanna och tillsätt smör, lök och bacon. Fräs tills baconet blivit krispigt och löken mjuknat och fått lite färg. Ta upp och sätt åt sidan.
Lägg grovriven sötpotatis i pannan och lite mer smör om det behövs. Fräs i ett par minuter tills den mjuknat, rör då och då. Tillsätt det mesta av baconblandningen, spar lite till topping. Blanda.
Knäck äggen i en bunke och tillsätt vatten, krydda med lite salt och peppar, vispa samman lätt. Häll omelettsmeten över fräset och ställ in pannan mitt i ugnen, grädda tills omeletten fått fin färg och stelnat, cirka 15 minuter.
Dela getosten i mindre bitar och toppa omeletten med dem plus resterande baconfräs, solroskärnor och honung.