Du behöver

  • 1 st grön sparris (cirka 250 g), 1 knippa
  • 150 g rökt sidfläsk i tärningar
  • 6 st ägg
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar
  • 2.5 st salladslökar tunt skivade
  • sallad till servering

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Bryt av den träiga delen längst ned på sparrisen. Dela den på längden och skär i 2 centimetersbitar. Lägg sparrisbitarna i en skål. Koka upp vatten och slå det över sparrisen. Låt stå i 3 minuter. Häll av och spola med kallt vatten. Låt rinna av.
2
Stek fläsket i stekpanna och låt rinna av på hushållspapper.
3
Vispa ihop ägg och crème fraiche. Salta och peppra lätt. Smörj fyra portionsformar noga med smör och fördela äggsmeten i formarna.
4
Fördela sparris, fläsktärningar och salladslök i formarna och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter tills äggröran stannat. Det går också att göra en stor omelett i en större form. Förläng då gräddningstiden tills äggen stelnat och omeletten fått fin färg. Äggröran pöser upp, nästan som en sufflé när den gräddas, och sjunker ihop när omeletten kommit ut ur ugnen. Servera med en sallad.

Recept // Fler fläskköttrecept