Du behöver
- 2 msk olivolja
- 400 g champinjoner klyftade
- 2 st schalottenlökar finhackade
- 2 st vitlök klyftor
- 500 g brysselkål
- salt svartpeppar
- 1 st citron saften och det yttersta finrivna skalet från halva
- 8 st ägg
- 2 dl mjölk
Gör så här
1
Hetta upp olja i en stekpanna och stek champinjonerna till fin färg runt om. Lägg över på tallrik. Sänk värmen och mjukstek schalottenlök och vitlök några minuter utan att det tar färg.
2
Ansa och skiva brysselkålen, tillsätt den i pannan och stek den mjuk, men låt den ha kvar spänsten. Häll tillbaka svampen i pannan och smaka av med salt, peppar och citronsaft och -skal.
3
Vispa samman ägg och mjölk med salt och peppar och stek en krämig omelett i ny olja i en stor panna. Toppa omeletten med svamp och brysselkålsfräset.