Omelett med brysselkålsfräs

Du behöver 2 msk olivolja 400 g champinjoner klyftade 2 st schalottenlökar finhackade 2 st vitlök klyftor 500 g brysselkål salt svartpeppar 1 st citron...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 msk olivolja
  • 400 g champinjoner klyftade
  • 2 st schalottenlökar finhackade
  • 2 st vitlök klyftor
  • 500 g brysselkål
  • salt svartpeppar
  • 1 st citron saften och det yttersta finrivna skalet från halva
  • 8 st ägg
  • 2 dl mjölk

Gör så här

1
Hetta upp olja i en stekpanna och stek champinjonerna till fin färg runt om. Lägg över på tallrik. Sänk värmen och mjukstek schalottenlök och vitlök några minuter utan att det tar färg.

2
Ansa och skiva brysselkålen, tillsätt den i pannan och stek den mjuk, men låt den ha kvar spänsten. Häll tillbaka svampen i pannan och smaka av med salt, peppar och citronsaft och -skal.

3
Vispa samman ägg och mjölk med salt och peppar och stek en krämig omelett i ny olja i en stor panna. Toppa omeletten med svamp och brysselkålsfräset.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top