Du behöver
- 1 kyckling
- 1 kuvert, 0,5 g, saffran
- 1 dl msk hett vatten
- Fyllning:
- 2-3 gula lökar
- 2-4 vitlöksklyftor
- 1/2 dl finhackad persilja
- 2 dl grovhackade gröna oliver
- 1 tsk salt
- 2 krm grovmalen svartpeppar
- 1 tsk färskriven ingefära
- 1 1/2 tsk spiskummin
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och vitlök till fyllningen. Blanda med hackad persilja och hackade gröna oliver och krydda med salt, peppar, ingefära och spiskummin.
2
Gör iordning kycklingen och stoppa i fyllningen. Fäst ihop den med tandpetare eller sy med grov bomullstråd. Lägg kycklingen i en ugnsäker form med överbliven fyllning runtom. Lös saffran i hett vatten och pensla kycklingen med det. Häll resten av saffransvattnet i formen. Stek sedan kycklingen i nedre delen av ugnen ca 50-60 minuter tills den är helt genomstekt.
3
Servera ris till!
4
<B>Citronpickles:</B> Skölj och skrubba valfritt antal citroner väl. Skär dem i skivor och varva dem med grovt salt i ett durkslag, placerat över en bunke eller tallrik. Lägg på en tyngd (en asiett + en mortel t.ex.) och låt det hela stå så i några timmar. Saltet drar ur lite av citronsaften som rinner av och det gör citronerna mildare i smaken.
5
Skaka citronskivorna väl och spola av dem under rinnande kallt vatten. Låt dem droppa av ordentligt. Varva