Olivkyckling med citronpickles

Du behöver 1 kyckling 1 kuvert, 0,5 g, saffran 1 dl msk hett vatten Fyllning: 2-3 gula lökar 2-4 vitlöksklyftor 1/2 dl finhackad persilja 2...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kyckling
  • 1 kuvert, 0,5 g, saffran
  • 1 dl msk hett vatten
  • Fyllning:
  • 2-3 gula lökar
  • 2-4 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 2 dl grovhackade gröna oliver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk färskriven ingefära
  • 1 1/2 tsk spiskummin

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och vitlök till fyllningen. Blanda med hackad persilja och hackade gröna oliver och krydda med salt, peppar, ingefära och spiskummin.

2
Gör iordning kycklingen och stoppa i fyllningen. Fäst ihop den med tandpetare eller sy med grov bomullstråd. Lägg kycklingen i en ugnsäker form med överbliven fyllning runtom. Lös saffran i hett vatten och pensla kycklingen med det. Häll resten av saffransvattnet i formen. Stek sedan kycklingen i nedre delen av ugnen ca 50-60 minuter tills den är helt genomstekt.

3
Servera ris till!

4
<B>Citronpickles:</B> Skölj och skrubba valfritt antal citroner väl. Skär dem i skivor och varva dem med grovt salt i ett durkslag, placerat över en bunke eller tallrik. Lägg på en tyngd (en asiett + en mortel t.ex.) och låt det hela stå så i några timmar. Saltet drar ur lite av citronsaften som rinner av och det gör citronerna mildare i smaken.

5
Skaka citronskivorna väl och spola av dem under rinnande kallt vatten. Låt dem droppa av ordentligt. Varva

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top