Nyttiga skorpor med keso

Du behöver 4.5 dl vetemjöl 6 dl havregryn 1.5 dl strösocker 4.5 tsk bakpulver 1 tsk salt 250 g smör smält 250 g keso 0.5...


20 portioner

Du behöver

  • 4.5 dl vetemjöl
  • 6 dl havregryn
  • 1.5 dl strösocker
  • 4.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 250 g smör smält
  • 250 g keso
  • 0.5 dl filmjölk eller mjölk

Gör så här

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör, keso och mjölksort. Rör till en jämn smet. Rulla till bullar och grädda på bakplåtspapper på plåt i 175 grader 25–30 minuter. Se upp med över- och undervärme. Dela dem omedelbart de tagits ur ugnen. De smular lätt sönder annars. Torka dem 5–10 minuter i 200 graders ugnsvärme.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top