Nytt & nyttigt – Vegokebab i libabröd

Du behöver Sås 2 dl turkisk yoghurt 0.5 dl majonnäs 0.5 st vitlöksklyfta 2 msk hackad dill 1 tsk torkad mynta salt och peppar Kebab...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

Sås

2 dl turkisk yoghurt
0.5 dl majonnäs
0.5 st vitlöksklyfta
2 msk hackad dill
1 tsk torkad mynta
salt och peppar

Kebab

400 g formbar vegofärs
1 krm salt
0.5 st vitlöksklyfta
2 krm sambal oelek
0.5 tsk spiskummin
0.5 tsk malen koriander
0.75 dl vatten
1 msk maizena
olja till stekning

Till servering

libabröd eller pitabröd
sallad
gurka
tomat
skivad rödlök

Gör så här

1

Sås: Rör ihop alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar.

2

Kebab: Lägg färsen i en bunke. Rör den smidig med övriga ­ingredienser.

3

Dela färsen i sex bitar. Dela ett bakplåtspapper i två delar. Lägg en färsboll på ena pappersdelen och lägg den andra delen ovanpå. Kavla färsen tunt, cirka 2–3 millimeter.

4

Hetta upp en stekpanna med olja. Dra försiktigt av det övre bakplåtspapperet, lägg färsen i pannan med det andra bakplåtspapperet fortfarande kvar på ovansidan, det kommer att släppa under stekningen.

5

Stek hastigt på ena sidan, dra av papperet, vänd och stek hastigt på andra sidan. Lägg upp på en skärbräda och fortsätt steka övriga bitar på samma sätt.

6

Skär färsbitarna i breda strimlor och fyll libabröd eller pitabröd med kebabstrimlor, grönsaker och sås.

7

Tips : Det går även bra att göra avlånga, tunna biffar av färsblandningen. Stek 2–3 minuter på varje sida.

8

För vegansk sås, byt ut yoghurten mot naturell sojayoghurt och välj en vegansk ­majonnäs.


Kommentar:
Vi kryddar färsen med spiskummin, koriander, chili och vitlök, kavlar ut till tunna strimlor och serverar den som kebab i libabröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top