Du behöver

  • 1.5 dl nutella
  • Chokladbollssmeten:

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 3 dl havregryn
  • 2 msk kakao
  • 2 msk kaffe kallt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk nutella kan uteslutas
  • Garnering:

  • pärlsocker kokos eller hackade jordnötter

Gör så här

1
Börja med att klicka ut 20 stycken teskedsstora klickar av nutella på ett bakplåtspapper och låt stå i frysen i minst två timmar.
2
Gör sedan chokladbollssmeten genom att blanda ihop alla ingredienserna till en jämn smet och låt stå i kylen i minst 30 minuter. Ta ut nutellan ur frysen och täck klickarna med smeten och rulla till bollar så att nutellan täcks helt. Rulla sedan i pärlsocker, kokos eller hackade jordnötter. Låt stå i kylen innan servering.

Recept // Fler ris & grynrecept