Du behöver
- Dressing:
- 2 tsk rivet citronskal
- 2 msk pressad citron
- 1 krm chilipeppar
- 1 dl majs-, solros- eller rapsolja
- salt och nymalen svartpeppar
- Sallad:
- 250 g asiatiska äggnudlar
- 4–5 strimlade smala sommarlökar
- 125 g hastigt förvällda (? minut) sockerärter
- 2 burkar kräftstjärtar i lag, avrunna (ca 330 g)
- en liten bit strimlad sommarvitkål
- ca 50 g rucola
- röd paprika i strimlor
- eventuellt några färska lavendelblommor
Gör så här
1
Börja med att blanda till ingredienserna till dressingen. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen, spola dem kalla. Blanda nudlarna med dressingen och låt dra 30 minuter i rumstemperatur.
2
Blanda ner lök, sockerärter, kräftstjärtar, kål, rucola och
3
paprika. Vänd om alla ingredienserna noga och fördela i portionsskålar. Strö över lite färska lavendelblommor om du har tillgång till det.
Räcker till 6-8 portioner som förrätt.