Vegofavorit! – Nudelsoppa med misobullar

Den här rätten är helt vegansk - supernyttig, superfräsch och supergod!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Vegobullar

400 g formbar vegofärs
1.5 msk ljus misopasta eller 2 msk japansk soja
1 st schalottenlök
0.5 dl panko asiatiskt ströbröd
0,5-0,75 dl vatten

Nudelsoppa

1.2 l vatten
2 tärning umamibuljong eller grönsaksbuljong
1.5 tsk sesamolja
0.5 tsk chiliflakes
250 g äggnudlar
2 dl fryst majs
65 g färsk babyspenat
25 g rostade osaltade jordnötter

Gör så här

1

Vegobullar: Blanda färsen med misopasta, skalad grovriven schalottenlök och panko. Tillsätt så pass mycket vatten att det blir en smidig smet.

2

Forma med blöta händer små bollar av färsen. Lägg dem efter hand på en sköljd skärbräda.

3

Nudelsoppa: Koka upp vatten och buljongtärningar i en stor kastrull. Tillsätt sesamolja och chiliflakes. Lägg ner bullarna och koka dem i 5 minuter.

4

Koka under tiden nudlarna i saltat vatten i en annan kastrull. Häll av i durkslag och fördela nudlarna i fyra skålar.

5

Fördela majs och spenat över nudlarna och skeda sedan het buljong och bullar över ­nudlarna.

6

Strö över hackade jordnötter och servera.

7

Tips : Umamibuljong finns i Kung Markattas sortiment.


Kommentar:
Det blir allt lättare att äta vegetariskt. Med formbar sojafärs fixar du lätt bullar, biffar och kebab! Den här rätten är helt vegansk – supernyttig, superfrtäsch och god!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top