Du behöver
Vegobullar
400 g formbar vegofärs
1.5 msk ljus misopasta eller 2 msk japansk soja
1 st schalottenlök
0.5 dl panko asiatiskt ströbröd
0,5-0,75 dl vatten
Nudelsoppa
1.2 l vatten
2 tärning umamibuljong eller grönsaksbuljong
1.5 tsk sesamolja
0.5 tsk chiliflakes
250 g äggnudlar
2 dl fryst majs
65 g färsk babyspenat
25 g rostade osaltade jordnötter
Gör så här
Vegobullar: Blanda färsen med misopasta, skalad grovriven schalottenlök och panko. Tillsätt så pass mycket vatten att det blir en smidig smet.
Forma med blöta händer små bollar av färsen. Lägg dem efter hand på en sköljd skärbräda.
Nudelsoppa: Koka upp vatten och buljongtärningar i en stor kastrull. Tillsätt sesamolja och chiliflakes. Lägg ner bullarna och koka dem i 5 minuter.
Koka under tiden nudlarna i saltat vatten i en annan kastrull. Häll av i durkslag och fördela nudlarna i fyra skålar.
Fördela majs och spenat över nudlarna och skeda sedan het buljong och bullar över nudlarna.
Strö över hackade jordnötter och servera.
Tips : Umamibuljong finns i Kung Markattas sortiment.
Det blir allt lättare att äta vegetariskt. Med formbar sojafärs fixar du lätt bullar, biffar och kebab! Den här rätten är helt vegansk – supernyttig, superfrtäsch och god!