Du behöver
- 2 bitar laxfilé 250 g
- 0.5 st limefrukt
- 1 st ingefära liten bit färsk
- 8 dl vatten
- 1 tärning fiskbuljong
- 1 st morot i tärningar
- 0.5 st ask sockerärter (50 g)
- 1 dl purjolök skivad
- 100 g snabbnudlar asiatiska
- 1 st liten burk kokosmjölk (165 g)
- 2 msk chilisås sötsur
- 0.5 tsk salt
Gör så här
1
Skär laxen i mindre bitar, lägg dem i en bunke, pressa över lime och ingefära (pressa ingefäran i vitlökspressen).
2
Koka upp vatten med buljongtärning. Lägg i morotstärningar och koka 2 minuter.
3
Tillsätt ärtstrimlor, purjo och småbrutna nudlar. Koka upp och koka 2 minuter.
4
Lägg i laxbitarna och låt dem dra 2 minuter.
5
Rör ner kokosmjölk, koka upp igen, smaka av med sötsur sås och salt. Servera grovt bröd till.
Supersnabb!